27 Mayıs 2010 Perşembe

SÜZMEDEN MAKARNA

Yaklaşık 2 senedir bir sürü yemek blogu takip ediyorum. Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer inancıyla kalbe ulaşmaya çalıştığımdan, sonra ulaştığım kalbin karnını doyurmam gerektiği ve daha önce asla yemek yapmayı bilmediğimden...

Zamanında annem kızım gel mutfağa yanıma en azından gör dediğinde onu dinlemediğim için çok pişmanım. Ama büyük bir mucize eseri yaptığım her yemek ve sunumları çok beğenildi ve öylesine aştım ki artık kendime ait özel tariflerim ve tanıştığımızdan bugüne kadar 11 kilo almış bir eşim var. Her sabah eşimi uğurladıktan sonra geçiyorum bilgisayarın karşısına Portakal ağacı, evcini, cafefernando, devletşah acemi aşçı... Yemekler beğenildikçe bende denemelerimi paylaşmak istediğimi farkettim. Her gün bende yapmalıyım şeklinde özeniyor ama bir türlü fırsat bulamıyordum.

Bugün en azından başlangıcı yapıp ilk tarifimi de vermek istedim. Tüm vitamini içinde çok pratik ama bu kadar çabuk bu kadar güzel nasıl olur dedirten bir makarna tarifi. Aslında makarnanın suyu süzüldüğünde içindeki tüm vitamin ve mineraller kayboluyor hele bide annelerimizin yaptığı gibi süzdükten sonra soğuk sudan da geçiriyorsak... Bu tarifte ise hepsi içinde. Hem de o kadar az yağ kullanılıyor ki.



Malzemeler;

  • 1 paket makarna- dilediğiniz çeşit ama en çok Barilla GNOCHETTI (Deniz Kabuğu) ile beğeniyorum. Çubuk makarna için 5 bardak su yeterli olacaktır.
  • 6 Bardak su
  • 1 çorba kaşığı salça tepeleme
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 adet tavuk suyu tablet (ben kendim yapıyorum tarifi burada)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz
  • 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ (ben riviera kullanıyorum)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (hazır bulyon tablet kullanırsanız tuza gerek yok)
Not: tavuk suyunuzu kendiniz yapıyorsanız 4 adet kullanın.


Tencereye suyu, yağı,salçayı,naneyi,tavuk suyu tabletleri,tuz ve pul biberi ekleyip kaynayana kadar arada karıştırın. Kaynayınca makarnaları ekleyerek yine arada karıştırıyoruz ki birbirine yapışmasınlar kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Hepsi bu kadar. Olur da su fazla geldiyse tencerenin kapağını açarak azıcık daha pişirmeye devam edebilirsiniz. yaklaşık 15 dakikada mis gibi makarnanız hazır.



7 yorum:

  1. salça yerine 4 tane domatesi blendırdan geçirip yaptım .) domatesli tam istediğim gibi bi makarna oldu.. Geçen seferki felâket tecrübemi de unutturmuş oldu.. Tarif için sağol .)

    YanıtlaSil
  2. aferin Bünyamin. Fusion mutfağı sizin gibi gençlerle gelişecek.

    YanıtlaSil
  3. Demin bu tarifteki su ölçüsüyle yaptım, çok güzel oldu. Teşekkürler.Yalnız annelerimize haksızlık yapıyosunuz, annem de hep böyle pişirirdi.

    YanıtlaSil
  4. gerçekten çok saol işime yaradı :)

    YanıtlaSil
  5. ben şuan yapıyorum sonucu merakla bekliyorum istersenşz buyrun gelin beraber yiyelim :D

    YanıtlaSil
  6. Harrah's Cherokee Casino & Hotel - JT Hub
    Harrah's Cherokee Casino 전라남도 출장마사지 & Hotel locations, rates, amenities: expert Cherokee research, only 서울특별 출장마사지 at Hotel and 밀양 출장마사지 Travel Index. 김천 출장안마 Realtime driving directions to Harrah's Cherokee Casino 광주 출장안마 &

    YanıtlaSil