Ah o demleme çay keyfi


Çayı o kadar çok seviyoruz ki sabah olmazsa olmazımız. Akşam yemeğinden sonra şöyle iyice demini almış çay gibisi yok. Herşey gibi bunu da abartmamak gerek. Sabah ve akşam dışında ara öğünlerde yeşil çayı tercih ediyorum.

Çay dediysem marketlerde satılan çaylardan bahsetmiyorum. Ben kendi çay karışımımı hazırlıyorum. Kokusu, tadı, damakta bıraktığı aroması, rengi.  Tamamen dışarıda tükettiklerimizden farklı. Neredeyse bir yerlere giderken kendi çayımızı da yanımızda götüreceğiz. Hani derler ya tam tavşan kanı.

Aile büyüklerimden bazıları ne şanslıyım ki Şanlıurfa'da yaşıyorlar. Onlara hafif dokunaklı bir ses tonuyla bir alo dedikten 2 gün sonra nefis seylan çayım kapımda. Siz marketlerden yada aktarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz. 1 kilo çayın içine bir kutu tomurcuk (earl grey) çay 3 küçük karanfil tanesi atıyorum. Bekledikçe kokuları birbirine karışıyor ve her çay demlemede sadece 1 çorba kaşığı yeterli oluyor. Öyle çok çok kullanmaya kesinlikle gerek yok.